Home | Contact | Route | Parkeren | Beoordelingen | | | Deutsch | English

Het Strandhotel

 

Actief

Het Strandhotel bevindt zich op de grens tussen stad, zee en duinen, en is hierdoor een ideale uitvalsbasis voor een breed scala aan activiteiten. Wij willen u hieronder wijzen op een klein greep uit de verschillende mogelijkheden.

 

 

wandelenWandelen
Het Strandhotel ligt direct aan het strand en zeer dichtbij natuurgebied Meijendel. Voor de wandel liefhebber hebben wij een leuke en leerzame wandelroute door dit gebied uitgeschreven. Naast deze natuurwandeling, hebben wij ook de "historische" Scheveningse dorpswandeling van het Muzee Scheveningen beschikbaar voor onze gasten.

De echt fanatieke wandelaar verwijzen we graag door naar de routes van de ANWB en stichting Wandelplatform-LAW. Het Strandhotel ligt op nog geen 200 meter afstand van het lange-afstands-wandelpad het “Hollands kust pad” welke tevens aansluit op het "Marskramerspad". Voor informatie over deze en andere routes, en voor het vinden van andere accomadaties langs uw route kunt u terecht op wandelenovernachten.nl en hike-in-holland.com.

 

Link naar PDF eigen wandelroute

Link naar PDF ANWB

 

fietsen

Fietsen

De omgeving van het Strandhotel heeft ook voor de fietsliefhebber genoeg te bieden. Zo ligt het hotel vrijwel direct aan de landelijke fietsroute de "Noordzeeroute", en liggen de startpunten van de "Midden-Nederlandroute" en de "Prinsenroute" in de nabije omgeving. Plant u liever zelf uw fietsroutes aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk? Het dichtstbijzijnde knooppunt bevindt zich op zo’n 5 minuten fietsafstand.

Direct tegenover ons hotel bevindt zich een Bicyclette waar u uw fiets tegen betaling bewaakt kunt stallen. Indien u in het bezit bent van een elektrische fiets, dan helpen wij u graag bij het opladen ervan. Heeft u geen zin om uw eigen fiets mee te nemen? Dan kunt u er bij ons ook één huren. Wij rekenen hiervoor het tarief van € 10,00 per dag.


 

golfsurfen

Golfsurfen

Scheveningen wordt ook wel de golfsurf hoofdstad van Nederland genoemd. Hoewel er vaak wordt gedacht dat golfsurfen alleen op Hawaii of in Frankrijk spectaculair kan zijn, heeft ook de Noordzee meer dan genoeg te bieden. Heeft u nog nooit gesurft, dan raden wij het u van harte aan om een les te nemen bij bijvoorbeeld Surfschool Hartbeach of Surfschool Aloha.

Heeft u al vaker gesurft en/of bent u in het bezit van een eigen surfboard, dan geven wij u graag informatie over de lokale weersomstandigheden, het getij, de verschillende “surfspots” en de weersvoorspellingen.


 

vliegeren

Powerkiten/vliegeren

Powerkiten is één van de meest spectaculaire activiteiten voor op het strand. Bij Glope Events boekt u workshops waarin u leert hoe u een (grote) vlieger oplaat en bestuurt. Wanneer u dit eenmaal onder de knie heeft kunt u leren hoe u achter de vlieger kunt “skiën” en hoe u kunt springen met behulp van de vlieger. Deze workshops zijn tevens een ideale voorbereiding op een eerste kitesurf-les.

 

golfenGolfen
Omdat er maar liefst 11 zeer uiteenlopende golfbanen binnen een straal van 15 km rondom het Strandhotel liggen, leent het Strandhotel zich uitstekend als accommodatie voor een golf weekend of vakantie. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich volledig uitleven op de mooie polder-, bos- en duinbanen. Na een dag op de baan, biedt het Strandhotel en de boulevard van Scheveningen vervolgens volop mogelijkheden voor een geslaagde 19e hole.

 

roeien

Roeien

Zin in een romantische middag? Van Koninginnedag tot Prinsjesdag verhuurt de Waterkant roeiboten, waarmee u langs een aantal leuke plekken kunt varen. Ontdek bijvoorbeeld de Haringkade, het Westbroekpark, en de Waterpartij (ook wel “de Eendjesvijver”). Om de middag compleet te maken neemt u een, door het Strandhotel verzorgde, picknickmand mee.